19 Mayıs 2013 Pazar

Kur'an-ı Anlamadan Okuyanlar, Camilerdeki Arapça Levhalarda Neler Yazdığından Haberiniz Var Mı?




Levlake hadisi olarak bilinen "Sen olmasaydın, ey Habîbim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım" kudsî hadisi!" yani bu uydurma/iftira söz İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki bir caminin kıble kısmında bulunmakta ve insanlar ona doğru Namaz kılmaktalar! burası Kasımpaşa Camiikebir Camisi, sadece bu uyduma hadisle kalmamaktadır, bu uydurmanın yanında Caminin duvarlarında (aşağıdaki Resimlerde de göreceğiniz gibi) Ebubekir, Ömer, Osman, Ali isimleri duvarlarda asılı duruyor, en önde kıble tarafında sağda Allah yazısı, aynı hizada solda Muhammed yazısı var bunlar ne anlama geliyor? Allah'a denk tutmak nasıl bir mantıktır ben anlayamıyorum biri bunu izah edebilir mi?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/971694_315230018609280_1646237250_n.jpg

Şüphe yok ki, mescitler yalnızca Allah'a aittir. Öyleyse, Allah ile beraber başka hiçbir şeye kulluk etmeyin/dua etmeyin, yalvarmayın! (Cin/18) 
De ki: “Rabbim tevhidi emretti. Her secde ettiğinizde yüzlerinizi O'na çeviriniz ve dini yalnız Allah'a has kılarak, O'na yalvarınız. İlkin sizi yarattığı gibi yine O'na döneceksiniz.” (Araf/ 29)
Allah'la beraber başka bir ilah edinme ki kendini kınanmış ve bir başına bırakılmış olarak (sahipsiz) bulmayasın! (İsra/22)
Bunlar, Rabbinin sana vahiy yoluyla bildirdiği bazı hikmetlerdendir. Allah ile birlikte başka bir ilâh edinme! Sonra kınanmış ve Allah'ın rahmetinden kovulmuş olarak cehenneme atılırsın. (İsra/39)
Allah'ı bırakıp da kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların yalvardıklarından habersizdirler. (Ahkaf/5)

3 yorum:

  1. bunların dinde yeri yok, bu tasavvuf dininde makbul ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cami dışında mevzu hadis hakkında konuştuğumuz zaman bir kesim kişi hadisi red ediyor, madem öyle bu doktrin gibi söz neden cami içerisinde yer alıyor?

      Sil
  2. Allah la birlikte bir baskasina secde etmeyin diyor aziz kuranda Allah bize boyle buyuruyor.ama biz toplanma yeri camii yapiyoruzki sanki ev mefrusati gibi her yeri susluyoruz. O zaman LEVlake Gibi bir uydurma olan hadis olmasi asla mumkun olmayan seyi asinca ne oluyor. Durum ,gozden gecirmek. Gerekmiyormu.?halbuki mescid ise secde edilen yer demek burada camiiden cikan bir kisiye yada sarhos kisiye kuran bilmeyip okuyan kisiye ben Allah tan baskasina secde etmiyoryum der . Ama onlarin her dedigi uydurma zoka ve diger din ulularini Allah in anildigi yere asan bunlara onay veren ne yaptigini Allah tan baskasina mi?secde ediyor bir bilseler. Ruhbanlar gibi kilise korosunun dedigini tekrarlamayan bir toplum olmamiz ve Allah tan baska kimseye secde etmemiz temennisi ve duasi ile Allah bize aklimzi kulnmayi nasib etsin.rad 11

    YanıtlaSil

Yönetici tarafından uygun bulunmayan yorumlar silinecektir.